Ana Sayfa Muhasebe Kuruluşta ödenen sermaye için nakit sermaye indiriminden yararlanılır mı?

Kuruluşta ödenen sermaye için nakit sermaye indiriminden yararlanılır mı?

564
0

Yeni kurulan limited şirket kuruluşunda taahhüt ettiği sermayeyi yatırdığında, bu tutardan sermaye artımı indiriminden faydalanabilir mi?

Ticaret siciline tescil edilmiş olan ödenmiş veya çıkarılmış sermaye tutarındaki nakdi sermaye artışları veya yeni kurulan sermaye şirketlerinde ödenmiş sermayenin nakit olarak karşılanan kısmı nakit sermaye artırım indirimi kapsamında olan sermaye artışlarıdır. Ödenen kadar yararlanılır.

2003 yılında kurulmuş bir limited şirkette 2007 yılında 200.000 nakit sermaye artırımı yapılmış.

Bunun 160.000 TL’si 2007 yılında, 40.000 TL’si 2011 yılında ödenmiştir. 2007 yılında ödenen sermaye ile ilgili defter ve kayıtlar mevcut değil. Sadece 2011 yılında ödenen 40.000 TL için tarih ve yevmiye maddesi mevcut. Bu yıl tekrar sermaye artırımı yapmak isteniyor. Daha önceki sermayenin ödendiğine dair hazırlanacak raporu nasıl yazabiliriz?

Raporlarınızı son kayıtlardaki bilgilere göre yazmaktan başka çare olmadığı gibi rapor son bilgilere göre sermayenin ödenmiş olduğu da tespit edilebildiği için bir sorun olmayacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMayıs ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün başlıyor. 01.06.2020
Sonraki İçerikİSO Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Mayıs 2020’de 40,9’a yükseldi ancak eşik değer 50,0’nin altında kaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz