Ana Sayfa Muhasebe Kronik rahatsızlığı olan muhasebe meslek mensuplarının kendileri ve mükelleflerinin beyannamelerindeki erteleme hali...

    Kronik rahatsızlığı olan muhasebe meslek mensuplarının kendileri ve mükelleflerinin beyannamelerindeki erteleme hali devam ediyor mu?

    638
    0

    65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan meslek mensubu için kendi ve mükelleflerinin beyanname verme süreci devam ediyor mu? 27.07.2020 tarihinden sonra beyannameler cezalı çıkmaktadır. Bu konuda biz mi hatalı düşünüyoruz, yoksa vergi dairesinin hatası mı var? İlgili vergi dairesine gerekli sağlık raporları ve dilekçe yaklaşık 1 ay önce verildi ve işlem yaptıklarını beyan etmişlerdi.

    SADECE KRONİK Hastalığı olan meslek mensuplarının kendilerinin ve müşterilerinin beyannameleri için mücbir sebep devam etmektedir.

    Mücbir sebep kapsamında olan firmaların e-defter ve berat yüklemeleri ile ilgili 27/07/2020 günü sonuna kadar uzatılmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı, beyannamelerin gönderimiyle ilgili sorunlar yaşandığı için beyannamelerin verilme sürelerini 28/07/2020 tarihine uzattığını açıkladı. e-Defter beratlarının süresi de uzatıldı mı?

    Berat dosyalarının yüklenmesi ile ilgili bir uzama olmamıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHome ofis kira kontratı eşlerden biri adına yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikCovid-19’un tekstil ve hazırgiyim sektörlerine etkisi ne oldu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz