Ana Sayfa Muhasebe Home ofis kira kontratı eşlerden biri adına yapılabilir mi?

    Home ofis kira kontratı eşlerden biri adına yapılabilir mi?

    1083
    0

    A ve B kişileri evli ve aynı evde kiradalar. Kira Kontratı A kişisi üzerine. B kişisi home-ofis işyeri açmak istiyor. Kontratı kimle yapacak? A kişi ile mi, yoksa dairenin mal sahibi ile mi yapacak? (Not: A kişisinin vergi kaydı yok.)

    Aile birliği kuralına göre, eşlerden birisi ile kira sözleşmesi yapılır.

    Home ofis olarak çalışan firmalar çevre temizlik vergisini ne şekilde ödemelidir?

    Konu: İkametgâh adresinin aynı zamanda şirket adresi olarak kullanıldığı durumlarda, çevre temizlik vergisinin ne şekilde alınacağı hk.

    …şahıs işletmesi olarak servis taşıma işletmeciliği faaliyetini sürdürmekte iken firmanızın nev´i değiştirerek limited şirkete dönüştüğü ve kiracı olarak ikamet ettiğiniz adresin iletişim adresi olarak kullanıldığı belirtilerek, konutunuz ile ilgili olarak çevre temizlik vergisinin ne şekilde ödeneceği hususunda…

    …ikamet edilen gayrimenkulün, servis taşıma işletmeciliği faaliyeti ile iştigal eden şirketin, faaliyetlerinin yürütülmesinde/idaresinde kullanılıyor olması ve yapılan faaliyetin ayrı bir işyeri açılmasını gerektirmeyecek mahiyette olması halinde, ikametgah adresinin işyeri olarak kabulü mümkün olduğundan çevre temizlik vergisinin işyerlerine ait çevre temizlik vergisi tutarı üzerinden hesaplanması gerekmektedir…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇin ekonomisi salgından dolayı ağır bir şekilde sarsıldı ve 2020 ilk çeyreğinde yıllık bazda %6,8 küçüldü
    Sonraki İçerikKronik rahatsızlığı olan muhasebe meslek mensuplarının kendileri ve mükelleflerinin beyannamelerindeki erteleme hali devam ediyor mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz