Ana Sayfa Vergi Kitap satışları KDV beyannamesinin hangi kısmında beyan edilmelidir?

    Kitap satışları KDV beyannamesinin hangi kısmında beyan edilmelidir?

    Kitap satışlarında KDV istisnası uygulandığı için satış ister promosyonlu ister normal satış olsun satışlar KDV beyannamesinde 335 kodla beyan edilecektir. 

    483
    0
    Bizim firmamız kitap satışı yapmaktadır. Bununla ilgili olarak öncesinde Matbaaya kitap basımı yapılmaktadır. Bu satışlardan dolayı 335. maddeye göre KDV iadesi alıyoruz. Her ay 10 veya 20 fatura da promosyonlu satışımız bulunmakta. Bu promosyonlu satışlarımızı KDV beyannamesinin hangi bölümünde göstermeliyiz?

    Kitap satışlarında KDV istisnası uygulandığı için satış ister promosyonlu ister normal satış olsun satışlar KDV beyannamesinde 335 kodla beyan edilecektir. 


    Müşterilerimizden bir firma yurt içinde mümessilliği olan uluslararası bir firmaya transit ticaret yoluyla mal satmıştır. Faturayı da yurtiçindeki firmaya kesmiş istisnalar bölümüne de 313 15/b olarak açıklamaya yapmıştır. 
    KDV beyannamesinde istisnalar bölümünde yukarı yazdığımız kodla beyan edecek miyiz?

    Malı satın alan firma Türkiye’de mi? Bahsettiğiniz kod ile transit ticaretin ilgisi yoktur.

    Malı alan firma Türkiye’de ise Türkiye’deki firmanın numarası yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜcretsiz izinde olan personeller SGK teşvik hesaplamasında ortalama çalışan sayısına dahil edilir mi?
    Sonraki İçerikVeraset yoluyla kalan hisseler için hissedarlar bir bildirimde bulunmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz