Ana Sayfa Vergi Veraset yoluyla kalan hisseler için hissedarlar bir bildirimde bulunmalı mıdır?

    Veraset yoluyla kalan hisseler için hissedarlar bir bildirimde bulunmalı mıdır?

    445
    0
    A.Ş. ortağı şirket hisselerinden bir kısmını çocuklarına bağış yolu ile devretti. Bağışı alan çocuklar intikal vergisini hangi beyanname ile bildirmelidir?

    Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ile beyan edilir.


    Adi ortaklıkta hisse devri oldu hissesini adına sgk e-bildirge yetkilisine ve %1’lik kısmında adi ortaklığın bozulmaması için farklı birine devretti. Sgk bildirmemiz gerekiyor mu?

    Şirket ortaklarından hisse devri alan yeni ortakların sigortalılıkları ortaklar kurulunca devrin yapıldığı tarihte başlar ve bu karar noter tasdiki ile ticaret sicilde onaylatılır. İlanın bir nüshası 15 gün içinde SGK’ya gönderilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKitap satışları KDV beyannamesinin hangi kısmında beyan edilmelidir?
    Sonraki İçerikİnternet üzerinden spor dersi veren bir kişi hangi vergi türünden mükellefiyet açtırmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz