Ana Sayfa Vergi Okul aile birliğine yapılan bilgisayar ve projeksiyon bakım hizmeti için KDV tevkifatı...

    Okul aile birliğine yapılan bilgisayar ve projeksiyon bakım hizmeti için KDV tevkifatı hesaplanacak mı?

    Okul aile birliği KDV mükellefi olmadığı için bunlara düzenlenen faturada KDV tevkifatı hesaplanmayacaktır.

    1
    0

    Okul aile birliğine fatura edilecek bilgisayar tamir bakımı ve projeksiyon montajı yapıldı faturada KDV tevkifatı var mı? Faturadaki KDV durumu hakkında her iki hizmet içinde bilgi rica ediyorum?

    Okul aile birliğine düzenlenen faturada KDV tevkifatı hesaplanmaz (okul aile birliği KDV mükellefi değildir.)

    KDV mükellefiyeti olmayan nihai tüketicilere ve diğer kurumlara düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı hesaplanmaz.

    KDV Dahil 2.000 TL olan KDV tevkifat sınırı 1.3.2024 tarihinden itibaren KDV Dahil 6.900 TL’ye yükseltilmiştir. İzleyen yıllarda Fatura düzenleme sınırına endeksli olarak artacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiyeye giren şirket tasfiyeye girdiği ay için tek KDV beyannamesi mi verecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz