Ana Sayfa SGK Ücretsiz izinde olan personeller SGK teşvik hesaplamasında ortalama çalışan sayısına dahil edilir...

    Ücretsiz izinde olan personeller SGK teşvik hesaplamasında ortalama çalışan sayısına dahil edilir mi?

    461
    0
    İşyerimizde 2 kişi çalışıyorduk 6111 say .4447 10.mad teşvikle bir kişi daha aldık. 2 aydır teşviki uyguladık bir sorun yok. Ocak ayında daha önce çalışan bir kişi ücretsiz izne ayrıldı bu durumda ortalama çalışan sayısını etkileri mi?

    İşveren, belirlenen ortalama sigortalı sayısı ortalamanın altına düşmediği aylarda teşvikten yararlanabilecektir. Sigortalı sayısının ortalamanın altına düştüğü aylarda teşvikten yararlanamayacaktır. Ortalama sigortalı sayısı, her ay işe alınan sigortalılar için ayrı ayrı değerlendirilecektir.


    KDV geçici 39. madde ile sanayi sicil belgesi olan mükelleflerin makina ve teçhizat alımlarına KDV muafiyeti getirilmişti. Tekstil müşterim maske imalatı yapmakta ve maske imalatı ile ilgili KDV indirimi ve imalatta kişilere sgk teşviki olduğunu birilerinden duymuş. Böyle bir teşvik var mı?

    Maske imali için özel bir düzenleme yok.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet işletmelerinde giderler hangi hesaplarda takip edilmelidir?
    Sonraki İçerikKitap satışları KDV beyannamesinin hangi kısmında beyan edilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz