Ana Sayfa Muhasebe Kişi çalışmayan eşi için asgari geçim indirimi alabilir mi?

    Kişi çalışmayan eşi için asgari geçim indirimi alabilir mi?

    Asgari geçim indirimi oranları nelerdir?

    473
    0

    Çalışanın eşi engelli çocuğuna bakıyor ve çocuğu üzerinden bakım maaşı alıyor. Çalışanın eşi agiye dahil olur mu?

    Çalışmayan ve ücret geliri elde etmeyen eş agi kapsamındadır.

    Asgari geçim indirimi oranları nelerdir?

    Ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan asgari ücretin yıllık brüt tutarına yıllık İşçinin kendisi için %50 Çalışmayan ve geliri olmayan eş için %10 Birinci ve ikinci çocuk için çocuk başına %7,5 Üçüncü çocuk için %10 Dördüncü ve daha fazla çocuk için %5’er indirim uygulanır.

    Uygulanan indirim matrahı oluşturur ve gelir vergisinin ilk dilimine geldiği için %15’lik orandan işlem görür. %15 ile çarpılan indirimli gelir 12’ye bölünerek her ay ödenen AGİ bulunmuş olur.

    Bu oranların toplamı ise %85’i geçemez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7256 Sayılı Kanunla Çalışma Hayatında Yeni Düzenlemeler Yapıldı
    Sonraki İçerikToprak, Cam ve Seramik sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz