Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kendi isteği ile işten çıkan personele kıdem tazminatı ödeyebilir miyiz?

Kendi isteği ile işten çıkan personele kıdem tazminatı ödeyebilir miyiz?

İsteğe bağlı olarak işveren kıdem tazminatını ödemek isterse, şirketimize gider yazabilecek miyiz? Kendi isteği ile işten çıkan personele kıdem tazminatı alır mı?

785
0

Bir mükellefimin yanında uzun yıllar çalışan personeli emekli oldu ve bütün haklarını aldı. Daha sonra firmada emekli olarak 5 yıl daha çalışmaya devam etti. Şimdi ise kendi isteği ile istifa edecek. Bu personel kıdem tazminatını hak ediyor mu? İsteğe bağlı olarak işveren kıdem tazminatını ödemek isterse eğer şirketimize gider yazabilecek miyiz?

Hak etmiş olduğu kıdem tazminatını alıp emekli aylığı bağlattıktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam edenler veya başka bir iş yerinde çalışanlar ise tümüyle diğer normal çalışanlarla aynı kurallara tabi.

Bu iki gruptaki emekli işçiler, işveren işten çıkartırsa, haklı bir nedenle kendileri istifa ederse veya ölüm halinde kıdem tazminatı alabilirler. İşveren tazminatı ödediği tarihte gider kayıtlarına alınabilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alınan günler kıdem tazminatı hesaplanmasında dikkate alınır mı?

Yer altında çalışan personellerin kıdem tazminatı hesaplamasında baz alınacak süre nedir?

Kıdem tazminatında hangi vergiler kesilir? İstifa eden bir kişiye istersek kıdem tazminatı ödeyebilir miyiz?

Önceki İçerikEnerji verimliliği destek ödemeleri beş kat arttı
Sonraki İçerikİBB pandemi sürecinden olumsuz etkilenen kültür sanat sektörü için destek programı hazırladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz