Ana Sayfa SGK Kapanışı yapılacak sigorta dosyasında istirahat raporu olan bir personelin işten çıkışı yapıldığında...

Kapanışı yapılacak sigorta dosyasında istirahat raporu olan bir personelin işten çıkışı yapıldığında kişi ne kadar süre rapor ücreti alabilir?

716
0

31.12.2019 tarihi itibari ile kapanışı olacak işyerinde çalışmakta olan personelin Şubat/2020 dönemine sarkan istirahat raporu bulunmaktadır.

Personelin 31.12.2019 tarihinde çıkışını yaptığımız zaman hangi tarihe kadar olan istirahat ödemesini alabilir?

4/1-a (SSK) kapsamında çalışan işçinin, işten çıkması veya çıkarılması nedeniyle sigorta çıkışının verilmesi halinde, 5510 sayılı Kanunun Sigortalılığın sona ermesi başlıklı 9 uncu maddesi uyarınca, hastalık ve analık hükümlerinin uygulanmasında sigortalılık;

– İlgili kanunlar gereği sigortalının ücretsiz izinli olması, greve iştirak etmesi veya işverenin lokavt yapması hallerinde, bu hallerin sona ermesini,

– Diğer hallerde hizmet akdinin sona erdiği, yani sigortalı işten ayrılış bildirgesinde işçinin işten ayrılış tarihi olarak belirtilen tarihi, takip eden onuncu günden başlanarak yitirilmiş sayılır. Dolayısıyla bu durumdaki işçiler, sigorta çıkış tarihinden sonraki 9 gün süreyle daha sigortalı sayılırlar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmiş dönemlere ait beyannamelerde düzeltme sonucu çıkan vergiye istinaden gecikme faizi hesaplanır mı?
Sonraki İçerik2020 Mart Ayında, 2019 yılında elde edilen Kira Gelirleri nasıl beyan edilecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz