Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşyerinin kapanması nedeniyle personel çıkarma fesih yasağı kapsamında mıdır?

    İşyerinin kapanması nedeniyle personel çıkarma fesih yasağı kapsamında mıdır?

    621
    0
    İşyeri kapanışı, işçi çıkarma yasağı kapsamına girer mi?

    Girmemektedir. İşin sona ermesi olup fesih yasağı kapsamında değildir.


    Mağazada çalışan işçiyi şirketin deposuna nakledeceğiz. Meslek kodu değişecek. Nakil ile yapılan giriş ve çıkışlarda meslek kodunun farklı olması sorun teşkil eder mi?

    İşçinin meslek kod değişikliği yazılı rızasının olması halinde yapılan kod değişikliği yasal olarak bir sorun teşkil etmemektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmekli ve şirket ortağı olan kişi, tek meskeni için emlak vergisi öder mi?
    Sonraki İçerikEmeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz