Ana Sayfa Muhasebe İşyeri kira faturalarında KDV oranı %8 uygulanacak!

    İşyeri kira faturalarında KDV oranı %8 uygulanacak!

    İşyeri kira faturalarında KDV oranı nedir?

    2351
    0

    31 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren Kira faturalarında KDV oranın %18 den %8’e düşürülmesi ile ilgili firmamıza kesilecek ve bizim firmalarımıza keseceğimiz bir takım kira faturaları olacaktır. Bu faturalarda KDV oranı ne uygulamalıyız?

    İş yeri Kira ödemesi, 31/07/2020 tarihinden önce yapılmış ise KDV’si %18 olarak hesaplanır. 31/07/2020 günü (Bu tarih dahil) yapılmış ise KDV %8 olarak hesaplanır

    Servis Taşımacılığı ile iştigal eden bir firmamız için temmuz ayına ilişkin vermiş olduğu taşımacılık hizmetine ait 31.07.2020 tarihinde düzenlenen aylık hizmet faturasında KDV oranı yeni düzenlemeler dikkate alındığında kaç olmalıdır?

    Fatura 31/07/2020 tarihinde düzenlenmesi halinde KDV %8 olarak hesaplanır.

    30/07/2020 tarihinde fatura düzenlenir ise KDV oranı %18 olur. Karar 31/07/2020 günü yürürlüğe girmiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMayıs döneminde işgücüne katılım oranı %47,6 olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikGayrimenkul satışlarında kurumlar vergisi istisna uygulaması?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz