Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş Yerinde Kaba Davranışlar Üretkenliği ve Mutluluğu Yok Ediyor!

    İş Yerinde Kaba Davranışlar Üretkenliği ve Mutluluğu Yok Ediyor!

    1252
    0

    Dr. Christine Porath’ın Quartz makalesinde yazdığı üzere:

    “Nezaketsizlikten doğan stres hem üretkenliği—hem de insanları yavaşça öldürebiliyor. Diğerlerine saldıran, astlarını aşağılayan, iş arkadaşlarını hırpalayan çalışanlar arkalarında iz bırakıp bir dalgalanmaya sebep oluyor:

    • Mesai saatlerinin %80 nezaketsiz davranışların verdiği endişeyle geçiyor.
    • Mesai saatlerinin %63 de rahatsızlık veren kişiden uzak durmaya çalışarak geçiyor.”

    Nezaketsizlik bağışıklık sistemini tüketerek kalp ve damar sağlığını bozabiliyor, kansere, diyabete ve ülserlere sebep olabiliyor.

    Çalışmalarına göre:

    • “Üç deneysel çalışmamızda bir otorite figürünün ya da iş arkadaşının kabalığına şahit olduklarında çalışanların hem rutin hem de yaratıcı işlerde performansını düşürdüğünü gözlemledik. Üç çalışmada da kabalığa tanık olmanın medeni davranışları azaltıp olumsuz düşünce yapılarına sebep oluyor. Kaba davranışlar yardımseverliği azaltıyor.”
    • “Nezaketsiz davranışlara tanık olan ya da maruz kalan insanlar iyi performans göstermek için çalışsalar bile bunu başaramıyorlar. Kötü muameleye maruz kalanların %12’si işlerini nezaketsiz davranışlar yüzünden bıraktıklarını söylediler. Ancak bu sebeple işi bırakanlar genellikle işverenlerine gerçek sebebi söylemiyor.”
    • Christine Porath olumsuz davranışlara tanık olmanın şirketle ilgili genellemelere sebep olduğunu söylüyor ve örnek olarak Uber’i verip, çalışanların şirketteki uygunsuz davranışlarla ilgili şikayetlerinden sonra çok sayıda müşterinin rakiplerine yönlendiğini söylüyor.

    “Yöneticiler olumsuz davranışları hemen düzeltmeli,” diye ekliyor, şirketteki iletişim kuralları hakkında bir diyalog kurulması gerektiğini, yöneticilerin ve iş arkadaşlarının medeni iletişim kurallarına uymasının sağlanması gerektiğini hatırlatıyor.

    Kaynak: QZ
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurt Dışı Mukim Firmanın Serbest Bölgedeki İştirakine Ait Muhasebe Kayıtlarının E-Posta Olarak Verilmesi Halinde Kurumlar Vergisi İstisnasından Faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikİş Stresini Azaltmak İçin Yapmanız Gerekenler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz