Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş Stresini Azaltmak İçin Yapmanız Gerekenler

    İş Stresini Azaltmak İçin Yapmanız Gerekenler

    1198
    0

    1- Sınır Koyun

    Sürekli ulaşılabilir olmak, öğle arasında ya da gece yarısı telefon ve e-maillere cevap vermek zorunda değilsiniz. Önünüze gelen her projeyi kabul etmeniz gerekmiyor. Bu şekilde çalışmak performansınızı düşürüp işinize tepki duymanıza sebep olacaktır.

    2- Yardım İsteyin

    Nasıl göründüğünüzü dert etmeden soru sorup yardım isteyebilirsiniz. Yapmanız beklenen bir konuda yardım ya da rehberlik istediğinizde yetersiz ya da zayıf olmazsınız. İletişim ve işbirliği her işin esaslarındandır.

    3- Kendinize Bakın

    Çalışabilmek için sağlığınızı korumanız gerekiyor. Uykunuzu alın, her gün dinlenmeye vakit ayırın, iyi beslenin ve egzersiz yapın. Kendinize bakmanız hem motivasyonunuzu korumanızı sağlar hem de tükenmenizi engeller, böylece işle ilgili konularda daha etkili çözümler bulabilirsiniz.

    4- Yeteneklerinize Güvenin

    Başarısızlıktan korkabilirsiniz, ya da işinizi kaybetmekten endişe duyabilirsiniz, bu da hata ve risk yapmak konusunda sizi daha gergin yapar. Korkunuza rağmen sağlıklı bir iş/hayat dengesi için yeteneklerinizden ve kendi değerinizden emin olun. Kontrol edemediğiniz şeyler için endişelenmekten vazgeçtiğinizde olayların doğal akışına güven duymaya başlarsınız. Kendinize güvenmeyi öğrenin, böylece başarısız olsanız ve işinizi kaybetseniz bile bu durumla baş etmek için ihtiyaç duyduğunuz gücü bulacaksınız.

    Kaynak: Mindbodygreen
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİş Yerinde Kaba Davranışlar Üretkenliği ve Mutluluğu Yok Ediyor!
    Sonraki İçerikGüncel Türkiye Ekonomisi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz