Ana Sayfa Vergi İş yeri kiralarında KDV oranı nedir?

    İş yeri kiralarında KDV oranı nedir?

    Tapuda mesken olarak görünen yer iş yeri olarak kiraya verilirse KDV’li fatura düzenlenmelidir. 

    748
    0
    Kiralanan yerin tapusunda (Dükkân, mağaza, işyeri fabrika, iş merkezi) gibi ibareler bulunmayıp, mesken ibaresi bulunsa dahi, kiralanan yerin İşyeri olarak kullanılması amacıyla bir şirket tarafından kiralanması durumunda 31.05.2021 tarihine kadar KDV oranı %8 uygulanır değilmi? 

    Kira sözleşmesin de kullanılacak yerin İŞ YERİ olarak belirtilmiş ise; Kiraya veren şirket düzenleyeceği Faturada 31/05/2021 tarihine kadar % 8 KDV hesaplanır. 

    Tapudaki belirlemenin önemi yoktur. Kullanım önemlidir.


    Eğitim ve öğretim hizmet veren (ortaokul-lise vb.) işletmemiz Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim, öğretim destekleri için %8 KDV ve 5/10 tevkifat ile fatura kesmekteydi. Ancak kdv indirimlerinden dolayı eğitimde kdv oranı %1 olduğundan MEB’e kesilecek fatura tevkifatsız %1 olarak mı kesilecek yoksa %8 kdv + 5/10 tevkifat uygulanarak mı kesilmelidir?

    KDV oranın indirilmesi tevkifata engel değildir. % 1 Oranına 5/10 tevkifat yapılır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Yol Yardımı tutarı ve şartları
    Sonraki İçerikBasit Usule Tabi Mükelleflerin Yıllık Gelir Vergisi Beyanı Broşürü Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz