Ana Sayfa Muhasebe İş yeri kira gelirine ait stopaj bildirimini kiracı bildirmezse gelir vergisi beyannamemizde...

İş yeri kira gelirine ait stopaj bildirimini kiracı bildirmezse gelir vergisi beyannamemizde stopajı nasıl bildireceğiz?

1470
0

İşyeri kira gelirimizi bildirirken kiracının kira stopajını tahakkuk ettirmediğini tespit ettik. Beyanımızı nasıl vermemiz gerekir. Bildirilmeyen stopaj için ne yapabiliriz?

İş yeri kira beyanında kiracı gelir vergisi stopajını yatırmamış ise mülk sahibinin sorumluluğu yoktur. Mülk sahibi beyannamesinde gelir vergisi tevkifatı yapılmış gibi hesaplanan vergiden mahsup edecektir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kirası fatura karşılığı olan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamesinde iş yeri bilgileri kısmını nasıl doldurmalıdır?

 

 

Gelir vergisi mükellefi şahsına aldığı gayrimenkulü şirkete kiraya verirse fatura düzenlemek zorunda mı?

 

 

İşyeri kirası bir yıl peşin ödenirse muhasebe kaydı nasıl yapılır?

 

 

Önceki İçerik2019 yılında sattığım gayrimenkulün değer artışı kazancı ne zaman bildireceğim?
Sonraki İçerikİndirgeme yöntemine göre gümrük kıymeti nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz