Ana Sayfa Muhasebe İş seyahati ile ilgili ödenen ilave bagaj ücreti gider yazılabilir mi?

    İş seyahati ile ilgili ödenen ilave bagaj ücreti gider yazılabilir mi?

    İş ile ilgili seyahat harcamaları şirketin kazancının tespitinde indirim konusu yapılabilir

    1
    0

    THY adıma ekstra bagaj için bilet düzenledi ve bilet üzerinde fiyat bulunmaktadır. Bu hizmeti şirket gider olarak kayıtlarına alabilir mi? gider indirilebilir mi?

    İş seyahati için bilet alınmış ve giderleştirilmiş ise ek olarak ödenen bagaj bileti de gider yazılır.


    BENZER İÇERİKLER

    Şirket Müdürü ve diğer müdürler, müşteri görüşmeleri için yurtdışına gidecekler. Kendilerine konaklama ve ulaşım masrafları dışında harcırah veriyoruz. Günlük 60 Euro. Bu harcırahları şirket, kasasından nakit olarak verebilir mi ? Vergisel boyutu nedir?

    7.000 TL nin üstündeki ödeme bankadan yapılması gerekir. Harcırah için belirlenen günlük yabancı para birimi için istisna uygulanır. İstisnanın üstünde ödeme yapılması halinde ücrete ilave edilerek vergilendirilir.


    İşletmeyle ve işle ilgisi olmayan kişilere ait seyahat ve ikamet giderleri indirilemez. Örneğin turistik mahiyetteki gezi harcamaları ile eşle çıkılan iş seyahatlerinde yapılan harcamaların eşe isabet eden kısmı gider olarak dikkate alınmaz.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermaye artırımı sonrası gerçek faydalanıcı bildirimi vermeye gerek var mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz