Ana Sayfa Vergi İki ortaklı limited şirkette sermaye artırımı için çoğunluk sağlanamazsa ne yapılmadılar?

İki ortaklı limited şirkette sermaye artırımı için çoğunluk sağlanamazsa ne yapılmadılar?

1245
0

İki ortaklı limited şirkette sermaye payı düşük olan ortak sermaye artırımı talebinde bulundu. Sermaye payı yüksek olan ortak bu talebe olumlu yanıt vermedi. Sermaye artırımını kabul etmiyor. Bu durumda şirket sermaye artırımı kararı alacak olursa artırımı kabul etmeyen ortağın durumu ne olur. Şirket sermaye artırabilir mi?

 

Öncelikle azlık pay sahibinin tek başına bu kararı alması toplantı ve karar nisabı bakımından yeterli olmayacağı için kararın alınması da mümkün olamayacaktır.

Diğer taraftan şirketin faaliyetleri açısından sermayeye ihtiyacın olup olmaması, ihtiyaç olmasına rağmen ortak imkanları çoğunluk payından dolayı kısıtlıyor ise bu husus dava konusu olabilir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Ltd.Şti.’lerde Toplantı Yapmak Ve Karar Vermek İçin Yeterli Oy Sayıları Kaç Olmalıdır?

 

 

Öz sermayesi negatife düşmüş şirketlerde sermaye artırımı yaparken neye dikkat etmeliyiz?

 

 

 

Sermaye artırımı raporlarında e-defter tasdik bilgisi olarak hangi bilgiyi yazacağız?

 

 

Önceki İçerikGörevinden istifa etmiş müdürlerin görevde olduğu süre için sorumluluğu var mıdır?
Sonraki İçerikDevreden KDV iade alınabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz