Ana Sayfa Mevzuat İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

745
0
16 Mart 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30716
TEBLİĞ

Kamu İhale Kurumundan:

İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA TEBLİĞDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 28/1/2009 tarihli ve 27124 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “satın alınması” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiş ve “belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılan danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde ihale dokümanının teslim alındığı tarihi,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “dokümanı satın alanların” ibaresi “dokümanı EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlerin” olarak; altıncı fıkrasının (a) ile (b) bentlerinde ve yedinci fıkrasında yer alan “doküman satın alanların” ibareleri “dokümanı EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirenlerin” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır.”

MADDE 5 – Aynı Tebliğin eki Ek-1’de yer alan Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneğinin (2) numaralı dipnotunda yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Aynı Tebliğin eki Ek-2’de yer alan İtirazen Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneğinde yer alan “dokümanı satın alındığı” ibaresi “dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak ve (2) numaralı dipnotunda yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Bu Tebliğ 1/6/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
28/1/2009 27124
Tebliğde Değişiklik Yapan Tebliğlerin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
1- 17/7/2010 27644
2- 3/5/2011 27923
3- 24/9/2013 28775
4- 7/6/2014 29023
5- 25/1/2017 29959
6- 4/3/2017 29997

 

 

 


Kaynak: T.C Resmi Gazete – 16.03.2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBilançoya tabi defterlerde uzun vadeli kredileri hangi hesapta takip etmeliyiz?
Sonraki İçerikMükellef bakmakla yükümlü olduğu yakınları için engellilik indiriminden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz