Ana Sayfa Muhasebe İcra dairesinden sayın aldığımız gayrimenkulün KDV’sini indirim konusu yapabilir miyim?

İcra dairesinden sayın aldığımız gayrimenkulün KDV’sini indirim konusu yapabilir miyim?

2375
0

İcra dairesi tarafından yapılan açık artırma yolu ile tapuda bahçe olarak geçen taşınmazı Limited şirketimiz satın almıştır. İcra dairelerince yapılan satışlara ait KDV beyannamesi düzenlenmiş ve KDV’si şirketimiz tarafından ödenmiştir. Limited şirket olarak faaliyetimiz reklam organizasyon işleri ile iştigal etmektir. Gayrimenkul alım satım işlerimiz yoktur. Yatırım amaçlı aldığımız bu taşınmaz için ödediğimiz KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

 

Alınan Gayrimenkulü aktifinize kayıt edeceksiniz ödenen KDV indirim konusu yapılır.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşçinin İcra Dairesindeki Borcuna Mahsuben İşveren Tarafından Yapılan Maaş Kesintisinin İcra Dosyasına Ödenmemesi Halinde Sorumlu Kimdir?

 

Hali hazırda vergi incelemesinde olan defterlerimiz ile ilgili vergi dairesi de ayrıca başka bir konu hakkında bilgi istiyor. Ne yapmalıyız?

 

İcra Dairelerinde Yapılan Satışlar KDV’ye Tabi Midir?

 

Vergi dairesine açılan davayı kazanırsanız avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini nasıl alırsınız?

 

 

Önceki İçerik%8 KDV’li sattığımız ticari gayrimenkulün alışta ödediğimiz %18 KDV’sinin farkını iade talep edebilir miyiz?
Sonraki İçerikYeni binek oto alımındaki ÖTV’yi direkt gider yazabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz