Ana Sayfa Muhasebe Hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-irsaliye uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    Hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-irsaliye uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    Hizmet teslimlerinde e-irsaliye kullanma zorunluluğu var mıdır?, Hizmet işyerleri e-irsaliye kullanacak mı? E-İrsaliye kullanmak zorunda olanlar kimlerdir? E-irsaliye hadleri nedir? E-fatura senaryo tipleri nedir?

    1070
    0

    Firmamız e-fatura mükellefidir. Firmamız bazen hatalı e-fatura veya e-arşiv fatura düzenlemektedir. Hatalı düzenlemiş olduğumuz e-fatura veya e-arşiv faturayı iptal edebilir miyiz?

    Faturalar için geçerli olan 7 günlük süre içinde iptal işlemi gerçekleştirilebilir.

    Temel fatura senaryosu (Temel fatura separtosunda iptal modülü veya diğer seçeneklere göre iade faturası düzenlenebilir. 7 günlük süreye dikkat edilmelidir.)

    Ticari Fatura senaryosundaki kriterlere göre fatura iptali yapılır. (Dikkat kabul ve red seçeneklerine dikkat edilmelidir.)

    Firmamız hizmet (personel taşıma) sektöründe faaliyet göstermektedir ve daha önce irsaliye düzenlemesini gerektirecek bir durumu olmamıştır. E-irsaliyeye geçiş zorunluluğu ile ilgili VUK’da yazılı 7.maddede sektör ve daha önce kullanıp kullanmadığı belirtilmeksizin e-fatura mükellefi olması ve brüt satış sınırını aşması halinde e-irsaliyeye geçmesi gerektiği belirtilmektedir.

    Firmamızın geçiş zorunluluğu olup olmadığı konusunda soru işaretleri oluşturmuştur.  e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler e- irsaliye kullanmalı mıdır?

    Sevk irsaliyesi (e-irsaliye) Mal naklinde kullanılan belgedir.

    Hizmet teslimi yapanlar e-irsaliye düzenlemezler.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMücevherat ve Kıymetli Taşlar sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?
    Sonraki İçerik2020 yılı Haziran ayında otomotiv sektöründe üretim %3,8 azalırken, satışlar %65,8 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz