Ana Sayfa Duyurular 2020 yılı Haziran ayında otomotiv sektöründe üretim %3,8 azalırken, satışlar %65,8 oranında...

2020 yılı Haziran ayında otomotiv sektöründe üretim %3,8 azalırken, satışlar %65,8 oranında arttı

77
0

OTOMOTİV SEKTÖRÜ ÜRETİMİ VE SATIŞLARI

OSD verilerine göre 2020 yılı Haziran ayında otomotiv sektöründe üretim yüzde 3,8 azalmıştır. Otomobil üretimi yüzde 0,3, otobüs üretimi yüzde 29,1, kamyon üretimi yüzde 3,2, traktör üretimi yüzde 99,7, midibüs üretimi yüzde 5,7, minibüs üretimi yüzde 18 oranında artarken, kamyonet üretimi yüzde 23,8 oranında azalmıştır.

Haziran ayında otomotiv sektöründe satışlar yüzde 65,8 oranında artmıştır. Bu dönemde otomobil pazarında yüzde 58,4 oranında artış kaydedilmiştir. Otomobil ihracatı ise yüzde 22,3 oranında azalmıştır.

Böylece yılın ikinci çeyreğinde otomotiv sektörü üretimi yüzde 51,6, otomobil üretimi yüzde 49,9 oranında azalırken, otomotiv sektörü satışları yüzde 21,4, otomobil satışları yüzde 18,7 artmıştır. Otomobil ihracatı ise yüzde 57 oranında düşüş kaydetmiştir.

Aşağıdaki grafikten de görüleceği üzere otomobil ihracatının otomobil üretimine oranı Ağustos ayında yüzde 108,2 ile 2008 yılı Aralık ayından itibaren gözlenen en yüksek orana çıkmıştı. Son aylarda ise taşıt kredisi faizlerinin düşmesi ve geçen yıldan gelen baz etkisi nedeniyle bu oran iç pazar lehine azalma göstermiştir.


Kaynak: Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-irsaliye uygulamasına dahil olmalı mıdır?
Sonraki İçerikBilgisayar kurulumu ve satış sonrası Hizmetler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz