Ana Sayfa Muhasebe Bilgisayar kurulumu ve satış sonrası Hizmetler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Bilgisayar kurulumu ve satış sonrası Hizmetler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Bilgisayarların, iletişim araç ve gereçlerinin, saatlerin bakım ve onarımında KDV indirimi var mı? Bilgisayar malzemelerinin ve yedek parçalarının satışında KDV indirimi var mı? CMR (Yük senedi) hizmetinde KDV oranı nedir?

    740
    0

    31.07.2020 tarihinde Resmî Gazete yayımlanan kdv indiriminin L bendinde bilgisayarların ve iletişim araç gereçlerinin KDV’sinin de %8’e düştüğü yazmaktadır. Yazıcı-barkod okuyucu-bilgisayar ekranı bunların bakım onarımı ve üretilip satılmış olan yazılım hizmetinin kurulumu ve sonraki bakım onarımlarında kdv %8 midir %18 midir?

    “Bilgisayarların, iletişim araç ve gereçlerinin, saatlerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç),” Maddede sayılan cihazların sadece bakım ve onarım hizmetinin KDV oranı % 8 olarak uygulanacaktır. Yazılım hizmetinin, Kurulum hizmetinin kapsamda olup olmadığı konusunda GİB’den özelge almanızı öneririz. Bize göre indirimli KDV (%8) uygulanmayacağı görüşündeyiz .KDV oranı % 18 uygulanır.

    Konşimento ve CMR hizmeti KDV’ye tabi midir?

    Türkiye de verilen Konşimento ve CMR (Yük senedi) hizmeti için % 18 oranında KDV hesaplanacağı görüşündeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Haziran ayında otomotiv sektöründe üretim %3,8 azalırken, satışlar %65,8 oranında arttı
    Sonraki İçerikTarım Bakanlığı: Avrupa’da 55,1 milyon küçükbaşla 1. sırada, 18,7 milyon büyükbaşla 2. sırada, süt üretiminde ise 3. sıradayız

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz