Ana Sayfa Muhasebe Herhangi bir kuruma bildirimi yapılmayacak olan yönetim kurulu kararlarının noterden tasdik edilmesi...

    Herhangi bir kuruma bildirimi yapılmayacak olan yönetim kurulu kararlarının noterden tasdik edilmesi gerekir mi?

    Gündem kararının noter tasdiki herhangi bir kuruma verilmeyecek olmasından dolayı zorunlu değildir. Ancak ileride delil teşkili bakımından noter onayı gerekli olacaktır.

    532
    0
    Çağrısız yapılacak olağan genel kurul için alınacak yönetim kurulu kararının noterden tasdik edilmesi gerekir mi? 

    Gündem kararının noter tasdiki herhangi bir kuruma verilmeyecek olmasından dolayı zorunlu değildir. Ancak ileride delil teşkili bakımından noter onayı gerekli olacaktır.


    Huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerine ve personele prim dağıtılacak. Bu işlem için karar almak gerekir mi? 

    Huzur hakkının dağıtılması ve rakamın belirlenmesi Genel Kurulun iradesine, ancak personel için yapılacak ekstra ödemeler yönetim kurulunun yetkisinde olup alınacak karar tescile tabi değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme sahibi başka bir yerde 4/1-a’lı olarak çalıştığı dönemde kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikSözleşmede belirlenen bedel için KDV dahil yada KDV hariç ibaresinin bulunmaması halinde KDV matrahının tespiti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz