Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşletme sahibi başka bir yerde 4/1-a’lı olarak çalıştığı dönemde kısa çalışma ödeneğinden...

    İşletme sahibi başka bir yerde 4/1-a’lı olarak çalıştığı dönemde kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    işletme, kısa, çalışma, ödeme, faydalanma, dönem, kanun,

    509
    0
    Nakdi ücret desteğinden faydalanan bir şirket, 2020 ocak ayında işten ayrılmış bir çalışanını 2021 ocak ayında işe geri alırsa 7252 sayılı kanundan faydalanabilir mi?

    01 Temmuz 2020 tarihi öncesinde kısa çalışmaya başvurmuş olan işverenler, normal çalışmaya geçtikten sonra ihtiyaç duyulması durumunda çalışanlarını yeniden kısa çalışmaya geçirebiliyor. Bunun için sigortalının kısa çalışmaya başvurulan ilk listede yer alması yeterlidir. 

    Bu durumda, 01/07/2020 tarihi öncesinde kısa çalışma listesinde yer alan sigortalılar uzatılan dönemlerde de kısa çalışmadan yararlandırılabilir.


    İşyeri olmasına rağmen sigortalı olarak başka bir işyerinde 4/1-a kapsamında çalışmaktadır. Mevcut çalıştığı işletme kısa çalışma için başvuruda bulundu. Bu durumda 4’a kapsamında sigortalılığı durdurulup, bağkur işler mi? Kçö ödeneği yersiz faydalanma kapsamına alınır mı?

    KÇÖ süresince adına 4/1-a primi ödenmeyen işçi için mevcuttaki bağkur 4b çalışması aktif olur ve bağkur prim borcu oluşur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİmalatta kullanılacak malzemeler hangi hesapta takip edilmeli midir?
    Sonraki İçerikHerhangi bir kuruma bildirimi yapılmayacak olan yönetim kurulu kararlarının noterden tasdik edilmesi gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz