Ana Sayfa Vergi Hangi işletmeler serbest meslek mensubu olmadan beyannamelerini kendisi gönderebilir?

    Hangi işletmeler serbest meslek mensubu olmadan beyannamelerini kendisi gönderebilir?

    Kimler vergi beyannamelerini kendileri gönderebilir.

    544
    0

    altında kalan kişilerin beyannamelerini (KDV, muhtasar, yıllık beyan gibi) muhasebeci olmaksızın kendisinin gönderebileceğini duyduğunu, mevzuatta böyle bir uygulama olduğunu söylüyor. Benim bildiğim 3568 sayılı kanuna göre yetki almış birinin aracılığı ile verebileceği. Kişinin sorduğuna da saygı gösterip kaçırdığım bir mevzuat mı var acaba diye kişiyi de yanlış yönlendirmemek için danışma ihtiyacı hissettim. Böyle bir istisnai durum var mıdır?

    Tüzel kişiler ve bilanço esasına göre defter tutan mükellefler beyannamelerini meslek mensupları aracılığı ile gönderebilirler veya şirket ve ticari işletmede smmm istihdam etmesi halinde şirket veya ticari işletme adına alınacak şifre ile beyanname ve bildirimleri gönderebilirler. 

    Kurumlar vergisi veya ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinden 2020 yılı faaliyet döneminde aktif toplamı 13.258.000 TL ve net satışlar toplamı 26.508.000 TL’yi aşmayan mükellefler, 2021 yılı beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatmak zorundadırlar. 

    Buna karşılık 2020 yılında; 

    — II. sınıf tacirlerden alım satım veya imalat faaliyetinde bulunanlardan satış tutarları 444.000 TL’yi aşmayanlar 

    — II. sınıf tacirlerden alım satım veya imalat faaliyeti dışında işlerle uğraşanlardan yıllık gayri safi iş hasılatı tutarı 224.000 TL’yi aşmayanlar 

    — Serbest meslek faaliyetinde bulunanlardan hasılat tutarı 309.000 TL’yi aşmayanlar 

    — Zirai kazancı işletme hesabı esasına göre belirlenen çiftçilerden hasılat tutarı 444.000 TL’yi aşmayanlar 2021 yılı beyannamelerini VD DEN ALACAKLARI ŞİFRE İLE KENDİLERİ GÖNDEREBİLİRLER.

    BENZER İÇERİKLER

    Adres değiştiren mükellefler için SMMM aracılık ve sorumluluk sözleşmesi iptal edilmektedir. Yeni sözleşme girilmelidir.

    Mali müşavirler İSMMMO aylık aidatlarını ödemezlerse ne olur?


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKendi ürettiği ekmekleri semt pazarlarında satanlar basit usul mükellefi olur mu?
    Sonraki İçerikSözleşmenin Feshi Nedeniyle Ödenecek Tazminatın GV, DV ve KDV’ye Tabi Olup Olmadığı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz