Ana Sayfa Vergi Gümrük çıkış beyanına tabi olmayan Türkiye’de yapılan satışlarda KDV hesaplanır mı?

Gümrük çıkış beyanına tabi olmayan Türkiye’de yapılan satışlarda KDV hesaplanır mı?

GÇB düzenlemeden yapılan satışlarda KDV hesaplanır mı?

566
0

Türkiye’de metal sektöründe faaliyet göstermektedir.

Sadece yurtdışı pazarına hizmet verecek bir alışveriş sitesi kuracak.  Aşağıdaki şekillerde ticaret yapmak istiyoruz.

Türkiye’den alıp internet sitesinde satışa sunulacak.

Örneğin site üzerinden Fransa ‘da ki müşteri siparişini oluşturup ödemesini yaptıktan sonra ürün müşteriye kargo ile gönderilecek.

Türkiye’de KDV’li alınan ürün Fransa’ya internet üzerinden pazarlandığında ve gönderildiğinde fatura üzerinde KDV hesaplanacak mı? Yoksa ihracat gibi değerlendirilecek KDV iadesi mi alacağız? Bu tarz bir e-ticaretin kurumlar vergisi açısından özellik arz eden bir durumu var mıdır?

Ürünü Almanya’dan Belçika’ya ithal edeceğiz. Yine site üzerinden Belçika’dan da diğer ülkelere satışı olacak. Belçika’da stok tutup diğer ülkelere e–ticaret olacağından firmamız Belçika’da temsilcilik açması gerekir mi? Ürün Belçika’dan diğer ülkelere gideceği için KDV ve kurumlar vergisi karşısındaki durumumuz nedir?

GÇB düzenlemeden yapılan satışlarda KDV hesaplanır. Kurumlar vergisi yönünden özellikli bir durum olmaz. Yurt dışından alınıp yurt dışına satılan işlem Transit ticarettir.

Düzenlenecek Faturada KDV hesaplanmaz. Bu satış KDV beyannamesinde yer almaz. Yurt dışında mal stoklamak için şube veya temsilcilik açılması halinde ticaret siciline tescil ettirilir. Vergi dairesine bilgi verilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhraç kayıtlı mal alan ihracatçılarda KDV iadesine ilişkin açıklamalar

İhracat faturalarında KDV olacak mı?

İhracata bağlı yurt dışında firmaya ödenen ciro destek primi stopaj ve KDV’ye tabi midir?

Önceki İçerikElektronik Ticaret Bilgi Sistemi Tanıtıldı
Sonraki İçerikMali Tatil 1-20 Temmuz 2020 Tarihleri Arasında Uygulanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz