Ana Sayfa Vergi İhracat faturalarında KDV olacak mı?

İhracat faturalarında KDV olacak mı?

1015
0

İhracat istisnasına ilişkin hükümlere KDV Kanununun 11 ve 12’nci maddelerinde yer verilmiş bulunmaktadır.

Öte yandan Kanunun;

– 30/a maddesinde, mükelleflerin, vergiye tabi işlemleri üzerinden hesaplanan KDV’den, vergiye tabi olmayan veya vergiden istisna edilmiş bulunan malların teslimi ve hizmet ifası ile ilgili alış vesikalarında gösterilen veya bu mal ve hizmetlerin maliyetleri içinde yer alan KDV’yi indiremeyecekleri,

– 32’nci maddesinde, Kanunun 11 inci maddesi uyarınca vergiden istisna edilmiş bulunan işlemlerle ilgili fatura ve benzeri vesikalarda gösterilen KDV’nin, mükellefin vergiye tabi işlemleri üzerinden hesaplanacak KDV’den indirilebileceği, vergiye tabi işlemlerin mevcut olmaması veya hesaplanan verginin indirilecek vergiden az olması hallerinde indirilemeyen KDV’nin, Bakanlıkça tespit edilecek esaslara göre bu işlemleri yapanlara iade edileceği hükme bağlanmıştır.

İhracat işlemlerinde e-irsaliye zorunlu mudur?

Mal İhracatında KDV iadesi için İstisnanın Tevsiki

Mal İhracatında KDV İadesi istisnasının kapsamı ve beyanı

 


Kaynak: KDV 60 no.lu sirküler
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAydınlatılmış Onam ve COVID-19 Salgını Kapsamında Aşılama
Sonraki İçerikEmekli bayan vefat eden annesinin emekli maaşını alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz