Ana Sayfa Muhasebe Grup firmalardan ve ortaklardan olan alacak için yapılacak adat hesaplamasında önceki faizler...

Grup firmalardan ve ortaklardan olan alacak için yapılacak adat hesaplamasında önceki faizler de hesaba katılacak mıdır?

1197
0

Şirketimizin hem ortaklar hem de grup firmalarından alacağı bulunmaktadır.

Örneğin; 2017 devir bakiyesi: 500.000 TL 500 bin TL’nin içindeki Ana para : 350.000 TL 2017 için hesaplanan faiz : 150.000 TL’dir.

2018 yılı için adat hesaplarken ana para ve faiz 500 bin TL üzerinden mi faiz hesaplamak gerekir? Yoksa sadece 350.000 TL ana para üzerinden mi hesaplamalıyız?

 

31/12/2018 tarihinde bilançoda yer alan borç tutarı üzerinden adat hesaplaması yapılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ortakların şirketten alacağına adat hesaplanır mı?

 

Ortaklardan olan alacak için adat hesaplama ve fatura

 

Hesaplama Programları

 

 

Önceki İçerikSonradan sonuçlanan incelemelerdeki Özel Usulsüzlük Cezası için Vergi Barışı Kanunu şartlarından yararlanabilir miyiz?
Sonraki İçerik2019 Yılı için vergiden istisna edilen günlük yemek kartı bedeli nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz