Ana Sayfa Muhasebe Sonradan sonuçlanan incelemelerdeki Özel Usulsüzlük Cezası için Vergi Barışı Kanunu şartlarından yararlanabilir...

Sonradan sonuçlanan incelemelerdeki Özel Usulsüzlük Cezası için Vergi Barışı Kanunu şartlarından yararlanabilir miyiz?

826
0

2018 yılı Kasım ayında 2017 yılına istinaden vergi incelemesi başlatılmış ve 2018 Aralık ayında sonuçlanmıştır. İncelemede tarhiyat gerekmemiş 2019 yılı 15 Ocak tarihinde 2017 Aralık dönemine ait 3074 ÖUCZ tarafımıza tebliğ edilmiştir.

1- Fiilen mal alış verişi yaptığımız firmanın bizim bilgimiz dışında kısmen sahte fatura kullanıcısı olmasından kaynaklı yapılan incelemede herhangi bir tarhiyata gerek olmamasına rağmen tarafımıza kesin 3074 OUCZ’sını tamamının terkin edilmesi talebinde bulunma hakkımız var mıdır?

 

2-Veya bu ceza için 7143 sayılı kanunun 4. maddesinden yaralanma durumumuz var mıdır? (inceleme kanun yayım tarihinden sonra olduğundan yararlanamayız diye biliyorum)

 

3-Veya bu cezanın dava açma süresi (30 günlük süre) henüz geçmediğinden 7143 sayılı kanunun 3. maddesinden yararlanma hakkımız var mıdır?

 

Kesilen caza için Dava açma veya 7143 SK göre indirimli ödeme hakkınız vardır.(Ceza ihbarnamesinin size tebliğinden itibaren 30 gün içinde)

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Özel usulsüzlük cezalarını itirazsız ödediğimiz takdirde indirim uygulanır mı?

 

Pişmanlıkla verilen beyannameler için sonradan yapılan inceleme ile vergi ziyaı cezası kesilir mi?

 

Vergi incelemesi sonucu hesap edilen vergi ve cezalar için %5’lik vergi indiriminden faydalanabilir miyiz?

 

 

 

Önceki İçerikGoogle, Facebook, Twitter, Instagram’a verilen reklam üzerinden %15 stopajı kimler ödeyecek?
Sonraki İçerikGrup firmalardan ve ortaklardan olan alacak için yapılacak adat hesaplamasında önceki faizler de hesaba katılacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz