Ana Sayfa Muhasebe Google, Facebook, Twitter, Instagram’a verilen reklam üzerinden %15 stopajı kimler ödeyecek?

Google, Facebook, Twitter, Instagram’a verilen reklam üzerinden %15 stopajı kimler ödeyecek?

1611
0

476 sayılı CB kararnamesiyle, Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık eden tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile dar mükellef kurumlara gerçekleştirilecek ödemelerden 01.01.2019 tarihinden itibaren yüzde 15 gelir/kurumlar vergisi stopajı yapılacak denilmektedir. Şahıs firmamız müşterilerine bilişim hizmeti vermekte ve reklamlarını Google üzerinden yayınlanmasına aracılık etmektedir. Google’a müşteri adına ödeme yaparak daha sonra müşteriye faturalandırmaktayız. Yukarıdaki karara göre biz şahıs firması olarak Google’a ödeme yaparken yüzde 15 stopaj keserek beyan edeceğiz, ayrıca müşteriye bunu yansıtırken kestiğimiz fatura üzerinden müşteri de bizden yüzde 15 stopaj mı kesecek? Kurumlar vergisi mükellefleri için oran yüzde “0” iken şahıs firmaları için bir açıklama yapılmamış.

 

Kararnameden anladığımız Her safhada % 15 GV stopajı yapılacağı yönündedir. Kararnamenin 2. maddesi 193 sayılı GVK diye başlamıştır. Dolayısıyla gerçek kişiler kapsam içindedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Google ve Facebook reklam faturaları üzerinden %15 stopaj ödemeye ne zaman başlayacağız?

 

Google adwords reklamı olarak yapılan ödeme için ayrıca %15 stopaj mı ödeyeceğiz?

 

Google reklamları için %15 stopaj mı ödeyeceğiz?

 

 

Önceki İçerikPara transferi aracı kuruluşuna ödediğimiz BSMV için beyanname vermemiz gerekiyor mu?
Sonraki İçerikSonradan sonuçlanan incelemelerdeki Özel Usulsüzlük Cezası için Vergi Barışı Kanunu şartlarından yararlanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz