Ana Sayfa Vergi Geri kazanım beyannamesinden ödediğimiz vergiyi gider olarak kayıtlara alabilir miyiz?

    Geri kazanım beyannamesinden ödediğimiz vergiyi gider olarak kayıtlara alabilir miyiz?

    1133
    0

    Ödenen geri kazanım katılım payı kurum kazancının tespitinde gider yazılır mı?

    Evet gider olarak kayıtlara alınır.

    Tekstil ürünlerine baskı faaliyeti yapan firmamız ürünleri alıp üzerlerine baskı yaparak firmalara satışını yapmaktadır. Ürünlerin tesliminde ambalaj, poşet, kutu kullanılmaktadır. Kullanılan bu ambalajlar gekap kapsamında mıdır?

    Ambalaj, poşet, kutu için GEKAP beyanı verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik, Kuantum Hesaplama ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayınlandı 26.09.2020
    Sonraki İçerikNakdi ücret desteğinden hangi tarihe kadar yararlanabiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz