Ana Sayfa Muhasebe Gerçek kişi firmasını başka bir kişiye devir ederken kredi borçlarını da devir...

Gerçek kişi firmasını başka bir kişiye devir ederken kredi borçlarını da devir edebilir mi?

708
0

İşletmeye kayıtlı gayrimenkulü olan şahıs firması tüm aktif ve pasifiyle başka bir şahıs firmasına devir edilmek istendiğinde gayrimenkule ait kredi borcu da devir edilebilir mi?

Kredi borcu pasif de yer alıyorsa (300/400 Hs) elbette devir edebilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Adi ortaklığın araçlarını ortağa devir edersek KDV öder miyiz?

 

Aynı işverene ait farklı şirketlere çalışanların giriş çıkışları yapıldığında çalışanların ilk işe başladığı tarihten sonraki hakları saklı kalır mı?

 

Limited şirketin ortağı hissesini devir ettikten sonraki borçlardan sorumlu mudur?

 

Önceki İçerikBanka Kredileri Eğilim Anketi Raporu (2019-I. Çeyrek)
Sonraki İçerikKredi Kartı İşlemlerinde 2019 Yılı İkinci Çeyreğinde Uygulanacak Azami Faiz Oranlarına İlişkin Basın Duyurusu (2019-14)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz