Ana Sayfa Vergi Geçmiş yıl zararları geçici vergi beyannamesinde gösterilmeli midir?

    Geçmiş yıl zararları geçici vergi beyannamesinde gösterilmeli midir?

    568
    0
    İşletme defteri mükelleflerinin geçmiş yıl zararlarını gösterirken her sene geçici vergi beyannamesinde geçmiş yıl zararı toplamını göstermek gerekir mi? 

    Geçmiş yıl zararları önce geçici vergi beyannamesinde toplam olarak daha sonra yıllar itibari ile Yıllık beyannamede gösterilmesi gerekir. Bu bir zorunluluktur.


    Tekstil işi yapan bir müşterim, ufak tefek defosu olan ürünlerini Kızılay’a bağışladı. Ayni olarak yaptığı bu bağış için maliyet bedelinden fatura kesilmesi gerekiyormuş. Bu işlem için maliyet bedelinden fatura keserken KDV hesaplamıyorum. Yıllık gelir vergisi beyannamesinden kestiğim fatura matrahını kazanca dahil etmeli miyim?

    Yapılan bağış için düzenlenecek faturada KDV hesaplanmaz.

    Fatura bedeli 689 (B) 153(A) olarak kayıt yapılır.

    689 hesaptaki KKEG matraha ilave edilir. 

    Daha sonra bu tutar Geçici vergi beyannamesinde ve yıllık beyannameden indirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGömlek paketlemesinde kullandığımız ambalaj malzemesi için gekap beyannamesi vermeli miyiz?
    Sonraki İçerikİstifa eden bir personele kıdem tazminatı ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz