Ana Sayfa SGK Faydalanılmayan SGK teşviklerinden geriye doğru en fazla kaç faydalanabiliriz?

    Faydalanılmayan SGK teşviklerinden geriye doğru en fazla kaç faydalanabiliriz?

    444
    0
    4447/Geçici 26. md prim desteğinde; SGL 2020/35 genelgesinin 8.5 Bendine göre prim desteğinden yararlanılan ve işsizlik sigortası fonundan karşılanan tutarlar, gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gelir, gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmaz denmektedir. Buna göre; Yukarıda yapmış olduğumuz gelir kaydı tutarını beyanname üzerinden diğer indirimler sütununa yazıp düşerek geliri yok etme yönünde mi işlem yapmamız gerekir? 

    7252 sayılı yasa hükmüne göre sağlanan teşvik gelir veya gider yazılmaz. 

    Ücret bordrosu ay sonunda teşvik yokmuş gibi normal yevmiye kaydı yapılır. (Tahakkuk kaydı) Ödemenin yapıldığı tarih de ise 7252 yararlanılan tutar kadar 361 (B) 700 lü hesap (A) olarak kayıt 


    01.04.2020-11.05.2020 arasında kısa çalışmadan yararlanan işçi için 08/2020 döneminde 7252 teşvikten yararlandık. Ağustos ayında 30 gün tamamı 7252 teşvik ile hiç prim ödemesi çıkmadı. Sonraki ayların bildirgeleri zamanında ve teşviksiz olarak verildi. Şimdi ocak ayında İşçi için potansiyel teşvik sorgulamadan bakıldığında herhangi bir teşvik çıkmıyor. Ancak aynı işi için geçici 26 numara listeleme ekranından bakıldığında 7252 teşvik için başlangıç bitiş tarihi olarak 08/2020-11/2020 gün sayısı da 30 gün olarak gözüküyor. Bu durumda işveren sisteminden önce 17.madde tanımı yapıp sonra da geriye dönük iptal ek bildirge vererek teşvikten yararlanabilir miyiz?

    En çok geriye doğru altı ay olarak işçi T.C. kimlik numarasıyla e-sgk işveren sistemi ve teşvik sorgulama bölümünden sorgulama yapabilir ve geriye doğru iptal ve ek ile düzeltme verebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHome ofis çalışanlar işyerlerine ait genel giderleri gelirlerinden indirilebilir mi?
    Sonraki İçerik2020 Yılında şirketlerden elde edilen Kar Paylarının beyan sınırı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz