Ana Sayfa Vergi Home ofis çalışanlar işyerlerine ait genel giderleri gelirlerinden indirilebilir mi?

    Home ofis çalışanlar işyerlerine ait genel giderleri gelirlerinden indirilebilir mi?

    İhracatta götürü gider indirimi

    2122
    0
    Homeoffice olarak çalışan mükellefin elektrik, su, beyaz eşya ve genel market giderlerinin muhasebeleştirilmesi (yarısının gider yapılması vs.) nasıl olmalıdır?

    Mükellef Serbest meslek kazancı elde ediyor ise GVK 68/1. maddedeki giderlerin yarısını yazabilir. Gelir Vergisi Kanunun 68\1-1. Maddesinde parantez içinde “İkametgâhlarının bir kısmını iş yeri olarak kullananlar, ikametgâh için ödedikleri kiranın tamamı ile ısıtma ve aydınlatma gibi diğer giderlerin yarısını indirebilirler. 

    İş yeri kendi mülkü olanlar kira yerine amortismanı, ikametgâhı kendi mülkü olup bunun bir kısmını iş yeri olarak kullananlar amortismanın yarısını gider yazabilirler.” hükmüne yer verilmiştir. 

    Ticari kazanç sahiplerinin evlerini aynı zamanda İŞ YERİ olarak kullanmaları halinde GVK 40. maddede özel bir belirleme yoktur. Giderin yarısı yazılır ve yazılmaz diye net bir yorum yapamıyoruz. Kişisel yorumumuz GVK 68. maddedeki gibi sadece; kiranın tamamı ile ısıtma ve aydınlatma giderlerin yarısını indirebilecekleri görüşündeyiz. GİB’den özelge talep ediniz.


    Firmamız ihracatçı olup, bu faaliyetinden dolayı belgelenemeyen giderler olmaktadır. Toplam ihracat bedeli üzerinden binde 5 götürü gider yazabilir miyiz?

    GVK 40/1 maddesini ve Uygulama ile ilgili olarak; 194 Seri nolu GVK Gn TB . 197 Seri nolu ,GVK Gn TB  233 Seri nolu GVK Gn TB . Genel tebliğlerini inceleyiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEngellilere ait özel tertibatlı araçlarda motorlu taşıtlar vergisi istisnası var mıdır?
    Sonraki İçerikFaydalanılmayan SGK teşviklerinden geriye doğru en fazla kaç faydalanabiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz