Ana Sayfa Vergi Fason ayakkabı üretiminde uygulanacak KDV oranı nedir?

Fason ayakkabı üretiminde uygulanacak KDV oranı nedir?

1066
0

Sünger toptan teslimlerine istinaden düzenlenecek faturada uygulanacak KDV oranı nedir?

Bahsettiğiniz teslim için ( I) sayılı listede ise ; % 1 , ( II ) sayılı listede ise; % 8 her iki listede de yoksa genel oran olan % 18 uygulanır.


Metal Alüminyum aksamlı cam dolap cam vitrin teslimlerinde KDV oranı yüzde kaçtır?

%18 KDV uygulanır.

 Fason ayakkabı üretiminde KDV oranı nedir ve KDV tevkifatına tabi midir?

Fason olarak yapılan tekstil, konfeksiyon, deri ve saya işlerinde KDV oranı %8’dir.

Hesaplanan KDV için 5/10 KDV tevkifatı yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak sanayi sektörünü ilgilendiren istisnalar belirlendi..
Sonraki İçerikKoronavirüs ile Mücadelede Ramazan Ayı Tedbirleri Genelgesi Yayınlandı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz