Ana Sayfa Muhasebe Faaliyet değişikliği yaptığımızda vergi dairesine bildirim yapmalı mıyız?

    Faaliyet değişikliği yaptığımızda vergi dairesine bildirim yapmalı mıyız?

    808
    0

    Binaların dükkânların dekorasyon ve tadilat işleri ile iştigal (e fatura mükellefi OLMAYAN) eden bir A limited şirketi mükellefim, aynı zamanda elektronik aletler ticareti işine de başlıyor.
    Bu işi de B limited şirketinin internet sitesindeki aracılığı ile yapacak. Yani müşteriler malı B limited şirketinin internet sitesinde talep edecekler, ücreti de B limited şirketinden tahsil edecek, mükellefin olan A limited şiketi de malı kargo ile müşteriye ulaştıracak, faturayı da mükellefim olan A limited şirketi müşteriye kağıt ortamında gönderecek.
    İnternet sitesi sahibi olan B şti. de müşteriden tahsil ettiği ücretin komisyonunu kesip kalan parayı A şti. ne gönderecek.

    Size sorum, ben elektronik malzeme ticareti işine de başladığımı dilekçe ile maliyeye bildireceğim. Bunun haricinde başka bir işlem yapmam gerekiyor mu?

    Mükellefiyet ve iş kolu değişikliği veya ek iş kolu vergi dairesine bildirilmesi gerekir.

     

     

     

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Birden fazla NACE kodu kullanabilir miyim?

     

     

    Asıl faaliyetimize ilave olarak başka bir iş yapabilir miyiz?

     

     

    Ticari amaçla alınan aracın KDV’si kayıtlara nasıl işlenir?

     

     

    Önceki İçerikİŞKUR 1 milyonu aşkın kişiye iş sağladı
    Sonraki İçerikKonut Fiyat Endeksi – Ocak 2019

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz