Ana Sayfa Vergi Evden çanta tasarımı yaparak internetten satışını yapacak bir kişi 7256 sayılı kanun...

    Evden çanta tasarımı yaparak internetten satışını yapacak bir kişi 7256 sayılı kanun kapsamında esnaf muaflığından faydalanabilir mi?

    Evde imla ettikleri malları satanların vergi muafiyeti

    510
    0
    Adi ortaklık ortağı bu işi dışında evden bilgisayarı ile bazı küçük çapta tasımlar yapıp bunları sanal ortamda satışını yapmak istiyor. Bu işle ilgili olarak bu yıl uygulamaya başlayan (7256 sayılı kanun ile eklenen GVK.md.9.-10.bent) evde imal edilen ürün satışları için E-Ticaret internet satışları ile ilgili esnaf muaflığından faydalanabilir mi?

    Kanun maddesindeki …”Ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları” İmal edilen malların tanımı yapılmadığı için yorum yapamıyoruz. GİB den özelge alınız. 

    Diğer taraftan esnaf muaflığı belgesi alınabilmesi için gerçek usulde ticari faaliyet olmaması gerekir.


    Yeni açılış yapacağımız gerçek kişi mükellefiyet araç bakım tamiri işleri yapacaktır. Bu işi yapmak için bir dükkânı bulunmamaktadır. Adres olarak evini göstermekteyiz. Seyyar olarak motorlu araç bakım onarım nace kodu ne olmalıdır?

    Nace kodu için Vergi dairesinden bilgi alınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeğerli Konut Vergisi 2021 OCAK
    Sonraki İçerikBrüt satış hasılatı 5 Milyon TL olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına geçmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz