Ana Sayfa SGK Ev hizmetlerinde çalışan bir kişinin sigorta primi nasıl hesaplanır?

    Ev hizmetlerinde çalışan bir kişinin sigorta primi nasıl hesaplanır?

    560
    0
    Ev işlerinde 30 gün boyunda çalışan bir kişinin bordrosunu nasıl düzenleyebilirim?

    Ücretten Yapılan Sosyal Güvenlik Prim Kesintileri 

    Sigorta Kolları İşçi Payı (%) 

    İşveren Payı (%) 

    Toplam (%) Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi 

    Uzun Vadeli Sigorta Kolları Primi 

    Genel Sağlık Sigortası Primi 

    İşsizlik Sigortası Primi 

    Ev hizmetlerinde çalıştırılan sigortalılar için herhangi bir prim teşvikinden yararlanılmadığı durumda “Tablo-1: Ücretten Yapılan Sosyal Güvenlik Prim Kesintileri” ücretten indirilmekte ve toplamda %37,5 prim kesilmektedir. Düzenli ödemelerde %5 prim kesilmektedir.


    Maaş ödeme tarih aralığı 15 Ocak -05 şubat olan bir şirketten 5 şubatta işten ayrılan bir çalışana ödenecek olan maaş ve ihbar tazminatını ne zaman kayıtları alınmalıdır?

    Bordro ne zam yapılıp tahakkuk işlemi yapılmış ise o tarih baz alınır. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar hizmet üretim giderlerini hangi hesapta takip etmelidir?
    Sonraki İçerikE-Defter uygulamasına geç başvuru halinde zorunluluk tarihinden başvuru tarihine kadar geçen süre içerisindeki kayıtlar ne şekilde yapılacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz