Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emeklilik sebebiyle işten çıkan birisine ihbar tazminatı ödenir mi?

Emeklilik sebebiyle işten çıkan birisine ihbar tazminatı ödenir mi?

Kimlere ihbar tazminatı ödenir? Emeklilere ihbar tazminatı ödenir mi?

748
0

3.600 prim günü ve 15 yıl hizmet süresi şartlarını yerine getirmiş bir çalışan için işverenin ihbar tazminatı sorumluluğu var mıdır?

Kısmen dahi olsa emeklilik söz konusu olunca ihbar tazminatı hakkı bulunmamaktadır.

Bir mükellefimiz eşi ile birlikte çalışmaktadır. Eşi yanında sigortalı çalışmaktadır. Maaşı bankaya her ay düzenli yatmakta olup fiili olarak çalışmaktadır. Ayrıca hizmet sözleşmesi de vardır. İleride emeklilikte sorun gün kaybı olarak yaşar mı?

Fiilen çalışması olup karşılığında ücret alan kişi zamanı geldiğinde yaşlılık aylığı almaya hak kazanma koşullarını yerine getirdiğinde yasal hiçbir sıkıntı yaşamadan emekli olabilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

7244 sayılı kanun kapsamında emeklilik sebebiyle işten çıkartım yapabilir miyiz?

Engelli işçilerin erken emeklilikten yararlanma şartları nelerdir?

İşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel evlilik ve emeklilik nedeniyle işten çıkabilir mi?

Önceki İçerikÇalışma izni aldığımız yabancı uyruklu personelin işe girişini ne zamana kadar yapmalıyız?
Sonraki İçerikBinek araçlara yapılan harcamaların yüzde kaçı gider olarak yazılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz