Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7244 sayılı kanun kapsamında emeklilik sebebiyle işten çıkartım yapabilir miyiz?

7244 sayılı kanun kapsamında emeklilik sebebiyle işten çıkartım yapabilir miyiz?

Emeklilik dolayısıyla işten çıkış 7244 sayılı yasak kapsamına girmemektedir.

563
0

Nisan ayı için ücretsiz izin desteğine başvurulan çalışanın SGK bildirgesi 10 gün eksik gün ile 28 koduyla onaylandı. İŞKUR’dan gelen destek hesabına yattı. Ancak daha sonra çalışan bu 10 günün yıllık izinden düşülmesini, destekten faydalanmak istemediğini ve onaylanan bildirgenin düzeltilmesini istedi.

Aldığı ücretsiz izin desteğini iade edip Nisan ayı bildirgesine düzeltme verildiği takdirde herhangi bir cezai durumla karşılaşılır mı?

Yasal Bildirim süresince yapılan ek ve iptallere SGK idari para cezası uygulamamaktadır. Ancak İŞKUR yapmış olduğu ödemeyi yasal faiziyle talep edecektir.

30 Mayıs tarihi itibari ile emeklilik süresi dolan çalışan emeklilik başvurusu için çıkışını istemektedir. Çıkışı yapılabilir mi? İşten çıkış yasağına bu kişi için geçerli mi?

Emeklilik dolayısıyla işten çıkış 7244 sayılı yasak kapsamına girmemektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİmalathaneler tescile tabi midir?
Sonraki İçerikDünya’da ham çelik üretimi 2020 yılı Eylül ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %2,9 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz