Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel evlilik ve emeklilik nedeniyle işten çıkabilir mi?

İşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel evlilik ve emeklilik nedeniyle işten çıkabilir mi?

579
0

Bildiğiniz gibi bu dönemde (Mücbir Sebep- Covid-19) iş akitleri işveren tarafından sadece 29-İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile feshi dışında işçinin iş akdini sonlandırmaz. İşçi ise, sadece istifa durumunda iş akdini sonlandırabilir. İşçi SGK’dan kıdem tazminatı alabilir yazısı aldıysa bu durumda işçi iş akdini sonlanabilir mi?

İşçi 15 yıl 3.600 gün ile resmi Kurum yazısı ile işten ayrılmak istediğini yazılı beyan etmişse iş akdi sonlanır.

Covid-19 Kapsamında 3 ay süresi içerisinde işten çıkarmalar olamayacak ancak İşçinin evlilik sebebi ile çıkışında tazminat almasında bir engel var mıdır?

1475 sayılı kanun geçerli 14. maddesi gereğince kadının evlendiği tarihten itibaren bir içerisinde işten ayrılmak istemesi işçinin irade beyanı olup işten çıkarma olarak değerlendirilmemelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışanın ücreti 20 gün içinde ödenmezse iş yapmaktan kaçınabilir.
Sonraki İçerikMahalle/semt pazar yerlerinde ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama 11 Mayıs itibariyle kaldırılacak..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz