Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma izni aldığımız yabancı uyruklu personelin işe girişini ne zamana kadar yapmalıyız?

Çalışma izni aldığımız yabancı uyruklu personelin işe girişini ne zamana kadar yapmalıyız?

701
0

Evde Bakım 10 günden fazla çalışacak yabancı personel için Çalışma bakanlığından izin aldım. İşe giriş bildirgesi doldurup kuruma vermek gerekiyormuş. Personel Çalışma Tarihi Örneğin Kuruma 03/06/2020 günü gidip vereceksem işe başlama tarihine 03/06/2020 yoksa 04/06/2020 olarak mı yazmam gerekiyor?

Yabancı uyruklu kişilerden çalışma izin belgelerini alanların belgeyi teslim aldıkları tarihten itibaren en geç 30 gün içinde çalışma meşruhatlı ikamet tezkeresi almak için il emniyet müdürlüklerine başvuruda bulunmaları zorunlu olduğundan, il emniyet müdürlüklerince de ikamet izni 15 günlük süre içinde verildiğinden işverenlerin;

– Çalışma izin belgesindeki izin başlangıç tarihinden itibaren 45 gün içinde,

– Çalışma izin belgesinin işverene tebliğ tarihi ile çalışma izin tarihinin farklı olması halinde çalışma izin belgesinin işverene tebliğ tarihinden itibaren 45 günlük süre içinde, Sigortalı işe giriş bildirgesini düzenleyerek Kuruma vermeleri halinde bildirge yasal sürede verilmiş sayılacaktır.

45 günlük sürenin hesaplanmasında çalışma izin belgesi verilmesi gereken 30 günlük sürenin son gününün resmî tatile gelmesi halinde ikamet izni için 15 günlük müracaat süresi resmî tatilin sona erdiği tarihten itibaren başlatılacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Türkiye’de ikamet etmeyen A.Ş. yönetim kurulu üyelerine çalışma izni almalı mıyız?

Çalışma İzni bitmeden son 60 gün içinde ikâmet izni başvurusu yapabilirsiniz

Çalışma izni alınmış personelin işe giriş bildirimini ne kadar sürede yapmalıyız?

Önceki İçerikHaziran ayında ücretsiz izin desteğine kaç günlük başvuru yapabiliriz?
Sonraki İçerikEmeklilik sebebiyle işten çıkan birisine ihbar tazminatı ödenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz