Ana Sayfa Vergi Eğitim hizmetlerinde KDV oranı nedir?

    Eğitim hizmetlerinde KDV oranı nedir?

    1185
    0
    Akademik özel ders verme faaliyeti (temel, orta ve yükseköğretim düzeyinde bire bir eğitim) veren bir firmanın düzenleyeceği faturada KDV oranı nedir?

    Aşağıdaki mevzuata tabi olanlar için KDV oranı % 8 dir.

    (30/06/2021 tarihine kadar % 1) Verilen eğitim 5580, 2828 ve 573 sayılı kanuna göre olması gerekir. ” Üniversite ve yüksek okullar ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri, “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetleri ile “Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği” hükümlerine tabi yurtlarda verilen hizmetler,”

    Yukarıdaki hükme uygun eğitim verilmemesi halinde Uygulanacak KDV oranı % 18 dir.


    Sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetleri (belgesel yapımcılığı dahil) işi ile iştigal eden mükellefimiz bir kamu tüzel kişiliğine alanı ile ilgili eğitim verdi ve faturasını düzenleyecek. Kesilecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    % 18 KDV’li fatura düzenlenecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir Vergisi Kanunu’nda Yer Alan Maktu Tutarlar 2021 Yılı İçin Arttırıldı
    Sonraki İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye bir üretim üssü haline geldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz