Ana Sayfa Muhasebe E-fatura uygulamasına dahil olan bir firma faaliyet koduna ek olarak taksicilik hizmeti...

    E-fatura uygulamasına dahil olan bir firma faaliyet koduna ek olarak taksicilik hizmeti vermeye başladığında taksi müşterilerine e-arşiv faturası mı düzenleyecek?

    666
    0

    Toptan kırtasiye ürünleri satışı yapan firmamız var. Ek olarak kendi kurmuş olduğu sitesinden ve n11, trendyol gibi aracı sitelerden de ürün satışına başlayacak. Geçmiş yıl ciroları 5.000.000  TL’yi aşmamaktadır. E-arşiv faturaya geçmesi mi gerekiyor yoksa kâğıt fatura veya 5.000/30.000 TL portal üzerinden düzenleyebilir miyiz?

    E-arşiv fatura mükellefiyeti için aynı dönem içinde hem brüt satış hasılatı hem de internet satışlarına bakmak gereklidir. Bu yüzden ilgili kriterlere dikkatli bakmak gerekir.

    Bunun dışında eğer bu kriterler tutmuyorsa 5bin ve 30 bin üzeri satış portalından düzenlenebilir.

    İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2015 ve müteakip hesap dönemlerinde brüt satış hasılatları 5 Milyon TL ve üzerinde olan mükellefler, 464 SN VUK GT, gereği ilgili hesap dönemine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin verileceği tarihi takip eden hesap döneminin başına kadar. İnternet satış yapan ve 2018 yılında 5 milyon TL ve üzerinde hasılat elde edenlerin 1/1/2020 tarihinden itibaren E-Arşiv Faturaya geçmek zorundadır.

    Müşterimiz e-fatura mükellefi ve faaliyetine ek olarak ticari taksi (İstanbul T plakalı sarı taksi) alıp işletecek. Bu durumda taksi müşterilerine hangi tür belge düzenlenmeli e-arşiv mi perakende satış işi mi düzenlemelidir?

    Perakende satış fişi düzenlenmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAyın tamamında kısa çalışma ödeneği alan personelin SGK bildirgesinde eksin gün sayısı kaç gün olarak bildirilmelidir?
    Sonraki İçerikBakanlık temsilcisine yapılan ödemeler bordroda beyan edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz