Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bakanlık temsilcisine yapılan ödemeler bordroda beyan edilir mi?

    Bakanlık temsilcisine yapılan ödemeler bordroda beyan edilir mi?

    1044
    0

    Anonim şirketimiz birleşme işleminden dolayı bakanlık komiseri ödemesi yapmıştır. Bu ödemeye ait damga vergisi ve gelir vergisi bildirimini nasıl yapmamız gerekir?

    Muhtasar beyannamede ücret olarak gelir vergisi ve damga vergisi hesaplanarak beyan edilir.

    Asgari ücretli çalışanlarımıza her ay yol ücreti olarak nakit 200 TL ödeme yapılıyor ve bunu brütleştirip maaş bordrolarına ek ödeme adı altında kaydediyoruz. Bu ay 2.vergi dilimi (22.000TL) aşacak olanlar var. Gelir vergisini aşan kısmı AGİ’den mi karşılamalıyız?

    Yol parası da brüt ücretin bir parçasıdır. Asgari ücretinin üstünde ise AGİ’den tamamlanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-fatura uygulamasına dahil olan bir firma faaliyet koduna ek olarak taksicilik hizmeti vermeye başladığında taksi müşterilerine e-arşiv faturası mı düzenleyecek?
    Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanacak olan firmalar ilgili ayda başka Sigorta teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz