Ana Sayfa Muhasebe Dövizli işlemlerde hangi kuru kullanacağız?

Dövizli işlemlerde hangi kuru kullanacağız?

8288
0

Bankadan nakit usd ve euro çekildiğinde ve yatırıldığında Merkez Bankası döviz alış kurunu esas alıyoruz. Yine alıcılardan nakit usd ve euro tahsilat yaptığımızda merkez bankası döviz alış kuru, satıcılara yapılan nakit usd ve euro ödemelerinde merkez bankası döviz alış kurunu esas alıyoruz. Bu kur mevzuata uygun mudur?

 

Bazı muhasebe programları bu işlemlerde efektif alış kurunu esas almaktadır. Bu kurun doğru olduğunu iddia etmektedirler. Değerleme yapmak için hangi kuru kullanmalıyız?

 

Kasa hesabındaki nakit yabancı para için merkez bankası efektif alış kuru ile değerlenir.

Diğer tüm yabancı paralı değerler bankadaki mevduat, alacak, borç çek, senetler merkez bankası alış kuru ile değerlenir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Döviz cinsinden Damga Vergisi hesaplamalarında hangi kur değeri esas alınır?

 

 

 

Dövizli kredinin kur değerlemesi nasıl yapılacaktır?

 

 

 

Dövizli fatura karşılığı TL çek ile yapılan ödemelerde kur değerlemesi nasıl olacak?

 

 

 

Döviz Kuru Nedir? Efektif Kuru Nedir? Değerleme Hangi Kritere Göre Yapılır?

 

 

 

Önceki İçerikGıda bankacılığı faaliyetinde bulunan derneklere yapılan kurban bağışları gider olarak yazılabilir mi?
Sonraki İçerikSabit Kıymete ait hizmet bedeli maliyete eklenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz