Ana Sayfa Muhasebe Gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan derneklere yapılan kurban bağışları gider olarak yazılabilir mi?

Gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan derneklere yapılan kurban bağışları gider olarak yazılabilir mi?

849
0

Gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan bir derneğe yapılan kurban bağışı gider olarak kayıtlara alınır mı?

GVK 40/10. GVK 89/ göre Fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan dernek ve vakıflara Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bağışlan GIDA, TEMİZLİK, GİYECEK VE YAKACAK maddeleri sayılmıştır. Kurban bağışı madde metninde olmadığı için böyle bir bağış KKEG olarak kayıtlara alınır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yasal olarak kayıt zorunluluğu bulunmayan dernek ve odalara ödenen aidatlar gider yazılabilir mi?

 

Dernekler SGK teşviklerinden yararlanabilir mi?

 

 

Önceki İçerikYenilenen mesleki sözleşmelerde damga vergisi hesaplanır mı?
Sonraki İçerikDövizli işlemlerde hangi kuru kullanacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz