Ana Sayfa Muhasebe Sabit Kıymete ait hizmet bedeli maliyete eklenir mi?

Sabit Kıymete ait hizmet bedeli maliyete eklenir mi?

1127
0

2018 yılında imalatı yaptırılan, 400.000 TL değerindeki trafonun maliyetin içerisinde 40.000 TL dağıtım hizmet bedeli vardı. Belli onaylardan sonra dağıtım hizmet bedeli bize geri ödenecekti.

 2019 yılında tahsil edeceğimiz tutar için dağıtım şirketine fatura düzenledik. 2018 yılında kayıtlarımıza aldığımız amortismana tabi demirbaşla ilgili aldığımız düzenlediğimiz faturayı 600 hesapta mı kayıt etmeli veya 255 hesaptan mı düşmeliyiz?

 

2018 yılında alınan ve kayıtlara dâhil edilen aktif değeri 2019 yılında azaltılmaz. Kestiğiniz faturayı 649 hesaba kayıt etmelisiniz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Üniversiteye Bağlı İktisadi İşletmenin Kapanması Halinde Kayıtlı Demirbaşların Devri Ne Şekilde Yapılmalıdır?

 

 

 

Faturası sonradan gelen asansör bina maliyetine mi eklenir?

 

 

 

Serbest meslek erbabı hangi harcamaları gider yazabilir?

 

Önceki İçerikDövizli işlemlerde hangi kuru kullanacağız?
Sonraki İçerikDünyanın en misafirperver ülkeleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz